Levenscyclus Van De Wilde Fazant


Levenscyclus Van De Wilde Fazant

De levenscyclus van de wilde fazant kan worden opgebroken voor fasen die correleren met de seizoenen. Specifieke data zullen anders zijn omdat het weer en de locatie dit toelaten en meestal ongeveer 30 dagen rond de gemiddelde begin- en einddata variëren. Vaak verschuiven de habitats van de vogels met de voedselvoorraden die gewenst zijn in de verschillende levensfasen en verschaffen ze verschillende rustgebieden.


De levenscyclus van de wilde fazant kan worden opgebroken voor fasen die correleren met de seizoenen. Specifieke data zullen anders zijn omdat het weer en de locatie dit toelaten en meestal ongeveer 30 dagen rond de gemiddelde begin- en einddata variëren. Vaak verschuiven de habitats van de vogels met de voedselvoorraden die gewenst zijn in de verschillende levensfasen en verschaffen ze verschillende rustgebieden. Een dergelijke voorspelbaarheid verhoogt de prooistatus van deze dieren. De meeste fazanten vallen ten prooi aan sterfte als gevolg van predatie in plaats van ouderdom of ziekte. In feite is de gemiddelde levensduur van een wilde fazant slechts één jaar. In elke fase van zijn leven zal de fazant de helft van de resterende broedgrootte van de predatie verliezen.

Nesten - Lente (midden / eind maart tot midden / eind juni)

Nesten begint zodra de hanen uit de winter beginnen te strooien. Hennen worden aangetrokken door het kraaien van hanen als de mannetjes beginnen territorium uit te zetten. Zodra een nest is gebouwd, leggen de kippen gemiddeld 12 eieren neer - één per dag. Nadat ze de eieren begint te broeden (mei), zal de kip het nest slechts een of twee keer per dag verlaten om zich te voeden. Eieren zullen 23 dagen incuberen en alle eitjes zullen binnen een dag na elkaar uitkomen (juni).

Broeden - Zomer (half juni tot eind september)

Broedende jongen beginnen zodra de jongen uit hun schelp komen (juni). De moederkloek neemt de jongen mee naar akkers verzadigd met insecten om te voeden. Meer dan 90 procent van het dieet van een nieuwe hatchling is insecten en na vijf weken is meer dan 50 procent nog steeds een insect. Het nieuwe broed blijft dicht bij huis, aanvankelijk passeert het 10 tot 20 hectare van het nest. Met de leeftijd zal het bereik toenemen tot meer dan 70 hectare van het nest. Moeders blijven gedurende 8-10 weken bij de jongen en de vogels zijn 21 weken lang volgroeid.

Foerageren - Herfst (september tot november)

Wanneer het weer koud begint te worden, beginnen fazanten te foerageren en te eten. Ze mesten enorm en bereiden zich voor op de winterkou. Open velden waar gras en insecten overvloedig zijn, zijn de primaire habitat. Ze eten grote hoeveelheden graan en zaden, maar geven de voorkeur aan maïs als het hoofdbestanddeel van hun dieet. Terwijl de fazanten deze granen eten, zet hun lichaam de koolhydraten snel om in vetten voor overwintering in de winter. Dit is de hoogte van de bevolkingsgroei voor fazanten.

Overleven - Winter (november tot eind februari)

Fazanten die niet zijn gedood tijdens het herfstseizoen, beginnen te overwinteren kort voordat de sneeuw valt. Deze vogels zijn de belangrijkste bron van voedsel voor veel vleesetende zoogdieren en de winter is de tijd waarin ze bezwijken onder de meeste bevolkingsverliezen. Naarmate de temperaturen lager worden en voedselbronnen schaars beginnen te worden, hebben fazanten een afnemende gezondheid en beginnen ze zich te vermenigvuldigen in kleinere leefgebiedgebieden. Dit maakt ze tot primaire doelen voor predatie.De belangrijkste broedgebieden die voldoende dekking bieden om te overwinteren worden verzadigd door veel vrouwelijke vogels en helpen om betere omstandigheden te creëren in de lente om te broeden.

Videos Gerelateerde Artikelen: De fazant van Demandt.